fbpx
Drempt

Locatie

Drempt
Tellingstraat 9, 6996 DZ Drempt

Datum

24 okt 2020

Tijd

10:00 - 17:30

Kosten

€70.00

Pad van Damanhur | Stabiliteit en stevigheid – het mannelijke

(Heb je je al ingeschreven voor alle 8 dagen? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden / in te schrijven voor deze dag. Ben je nieuw? Je kunt elke stap afzonderlijk volgen.)

Waarom zou je dit pad volgen?

– Ben je wie je wilt zijn? En bovenal weet je wat je verlangt?
– Wil je jezelf en je missie beter leren kennen?
– Wil je leren je leven vorm te geven in samenspraak met anderen?
– Spreekt een actiegerichte en praktische aanpak je aan?
– Ben je nieuwsgierig naar de kennis van Damanhur?

Wat is het pad van Damanhur?

Het Pad van Damanhur is een reis, een spiraalsgewijs pad, waar je o.a. praktische technieken leer hoe jezelf meer te leren kennen, je onbewuste bewust te maken, hoe jezelf uit te drukken in deze wereld, je te verbinden, volledig bewust en vanuit compleetheid. Een pad naar geluk via positieve actie, beweging en positief denken.

Het is een spirituele zoektocht gemaakt van 8 verschillende thematische meditaties, 8 stappen om te herkennen hoe de creatieve energieën van het universum in ons werken en hoe we ze kunnen oriënteren om spirituele vrijheid, volledig zelfbewustzijn en compleetheid te bereiken.

Deze stappen staan aan de basis van Damanhur en ondersteunen het bewustzijn van jezelf en het groter geheel en om vanuit jouw vrije wil je wensen en actie de juiste richting te geven. Je gaat van reactief zijn naar bewuste actie en kiezen van moment tot moment. Ze brengen je van actie naar compleetheid.

Deze 8 stappen brengen je van actie naar compleetheid en zijn de formules voor 8 quesiti. Je kunt deze stappen los volgen of deelnemen aan alle 8.

Stap 5 Stabiliteit en stevigheid – Harmonieuze, innerlijke revolutie – Het mannelijke

Bij deze stap gaan we uit van je innerlijke evenwichtspunt. Hoe gecentreerd ben jij? Hoeveel handel je uit gewoonte, hoeveel uit angst voor spot of oordeel, hoeveel uit respect voor conventies die je niet echt onderschrijft?

In deze stap zoek je naar je echte identiteit, je eigen persoonlijke waarden. Je schudt de huid af van datgene wat je niet echt bent, terwijl je toch dezelfde persoon blijft. Een slang verandert zijn huid om zichzelf te vernieuwen, na voltooiing van een bepaalde levenscyclus. Zijn kern blijft echter intact. Je onderzoekt je conditioneringen en laat deze los.

Gewoonten zijn valse vrienden, een mogelijk gevolg van de conditionering van je opleiding en je omgeving. Maar door gebruik te maken van de intelligentie die je bezit, kun je leren dingen niet als vanzelfsprekend te beschouwen. Alleen zo kun je gewoontes ontdekken en ze vervolgens opnieuw kiezen, zodat je je bewust wordt van hun kracht, als een nieuwe kracht, die in staat is om een vitaal ritme aan je handelingen te geven.

Dit is de Quesito van resolutie, vastberadenheid en determinatie, waarin de elementen van stabiliteit en stevigheid sterker worden, door een voortdurende innerlijke evolutionaire beweging.

Wat zijn de kosten

De kosten voor deze dag zijn € 70,-  Je betaalt eenvoudig via Ideal. Het programma gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Lunch is op basis van potluck (iedereen neemt wat mee voor de lunch).

RESTITUTIEREGELING

Je kunt je afmelden voor deze dag tot 2 weken voor aanvang van de cursus. Je ontvangt dan je inschrijfgeld terug met een inhouding van €15,- voor administratiekosten. Binnen 2 weken voor aanvang van deze dag ontvang je geen geld terug bij je afmelding. Je kunt wel iemand anders voor jou in de plaats laten komen.

WANNEER EN WAAR IS HET?

Deze dag wordt gegeven van 24 oktober 2020, Tellingstraat 9, 6996 DZ Drempt. Lunch op basis van Potluck (iedereen brengt wat te eten mee).

TAAL

Deze bijeenkomst is grotendeels in het Nederlands met soms online lessen in het Engels

DE SCHOOL OF MEDIT-ACTION

Het pad van Damanhur is de voorloper van de School of medit-action.

De school of medit-action biedt de mogelijkheid om een pad van spiritualiteit en kennis van je “zelf” te onderzoeken en je te bewegen naar inclusiviteit en daarop gebaseerd geluk. Het is een pad van meditatie via actie, wereldlijke meditaties en over de aard van het leven en de mensheid, met de intentie om elke deelnemer te ondersteunen bij het ontdekken van hun eigen filosofie van het leven en het  in actie, met samenhang en vreugde te volgen.