fbpx
Pad van Damanhur
Drempt

Locatie

Drempt
Tellingstraat 9, 6996 DZ Drempt

Datum

21 nov 2020

Tijd

10:00 - 17:30

Kosten

€70.00

Pad van Damanhur | Stap 6: ‘Word de artiest van je leven’

(Heb je je al ingeschreven voor alle 8 dagen? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden / in te schrijven voor deze dag. Ben je nieuw? Je kunt elke stap afzonderlijk volgen.)

Waarom zou je dit pad volgen?

– Ben je wie je wilt zijn? En bovenal weet je wat je verlangt?
– Wil je jezelf en je missie beter leren kennen?
– Wil je leren je leven vorm te geven in samenspraak met anderen?
– Spreekt een actiegerichte en praktische aanpak je aan?
– Ben je nieuwsgierig naar de kennis van Damanhur?

Over stap 6 Word de artiest van je leven

Vereniging leidt tot nieuw Leven.

Voel je dat je te weinig contact hebt met je gevoel? Zou je meer passie en je meer levendig willen voelen. Volg dan deze stap 6. Je bent ook welkom als je de eerste 5 stappen nog niet hebt gevolgd.

Laat het leven in je tot uitdrukking komen.

We vervolgen onze reis en blijven op het pad lopen. Het is belangrijk om door te gaan. Elke keuze, elk fundamenteel moment is altijd, alleen NU. Stap 6 refereert aan ons vermogen te verenigen.

Na het in de wereld zetten van een vorm, een creatie, deze te laten groeien, vervolgens te delen, dan te stabiliseren en vervolgens door beweging, vernieuwing en richting de elementen stabiliteit en stevigheid sterker te laten worden, gaan we nu naar vereniging die leidt tot nieuw leven.

De ontmoeting tussen mannelijke en vrouwelijke aspecten brengt leven voort. Experimenteren met de omkering van mannelijk en vrouwelijk opent een ruimte van emotie, altruïsme, vrijgevigheid en energie. Door de perceptie van de ander in te nemen wordt deze wereld mijn wereld.

Emotie is een heel belangrijk element in dit proces, want het stelt je in staat om met meer intensiteit aan het leven deel te nemen, om een ‘toegevoegde waarde’ te creëren en leven te geven aan de objecten en de omgeving om je heen. Het creatieve potentieel van kunst helpt je om de essentie van dingen te vatten, symbolen en uitdrukkingen vinden betekenissen die van binnen worden gegenereerd en niet van buitenaf komen.

Het uiten van creativiteit is een van de primaire behoeften van de mens. Het vormt een energetisch potentieel dat je in staat stelt je eigen diepste en meest vitale delen naar boven te halen, samen met de vruchten van je inventiviteit. Je kunt dan je meest ongelijksoortige delen met elkaar verbinden en jezelf een zeer belangrijke uitlaatklep voor manifestatie en identificatie geven.

Wat is het pad van Damanhur?

Het Pad van Damanhur is een reis, een spiraalsgewijs pad, waar je o.a. praktische technieken leer hoe jezelf meer te leren kennen, je onbewuste bewust te maken, hoe jezelf uit te drukken in deze wereld, je te verbinden, volledig bewust en vanuit compleetheid. Een pad naar geluk via positieve actie, beweging en positief denken.

Het is een spirituele zoektocht gemaakt van 8 verschillende thematische meditaties, 8 stappen om te herkennen hoe de creatieve energieën van het universum in ons werken en hoe we ze kunnen oriënteren om spirituele vrijheid, volledig zelfbewustzijn en compleetheid te bereiken.

Deze stappen staan aan de basis van Damanhur en ondersteunen het bewustzijn van jezelf en het groter geheel en om vanuit jouw vrije wil je wensen en actie de juiste richting te geven. Je gaat van reactief zijn naar bewuste actie en kiezen van moment tot moment. Ze brengen je van actie naar compleetheid.

Deze 8 stappen brengen je van actie naar compleetheid en zijn de formules voor 8 quesiti. Je kunt deze stappen los volgen of deelnemen aan alle 8.

Wat zijn de kosten

De kosten voor deze dag zijn € 70,-  Je betaalt eenvoudig via Ideal. Het programma gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Lunch is op basis van potluck (iedereen neemt wat mee voor de lunch).

RESTITUTIEREGELING

Je kunt je afmelden voor deze dag tot 2 weken voor aanvang van de cursus. Je ontvangt dan je inschrijfgeld terug met een inhouding van €15,- voor administratiekosten. Binnen 2 weken voor aanvang van deze dag ontvang je geen geld terug bij je afmelding. Je kunt wel iemand anders voor jou in de plaats laten komen.

WANNEER EN WAAR IS HET?

Deze dag wordt gegeven van 21 november 2020, Tellingstraat 9, 6996 DZ Drempt. Lunch op basis van Potluck (iedereen brengt wat te eten mee).

TAAL

Deze bijeenkomst is grotendeels in het Nederlands met soms online lessen in het Engels

DE SCHOOL OF MEDIT-ACTION

Het pad van Damanhur is de voorloper van de School of medit-action.

De school of medit-action biedt de mogelijkheid om een pad van spiritualiteit en kennis van je “zelf” te onderzoeken en je te bewegen naar inclusiviteit en daarop gebaseerd geluk. Het is een pad van meditatie via actie, wereldlijke meditaties en over de aard van het leven en de mensheid, met de intentie om elke deelnemer te ondersteunen bij het ontdekken van hun eigen filosofie van het leven en het  in actie, met samenhang en vreugde te volgen.