fbpx

Datum

14 feb 2021

Tijd

15:00 - 16:00

Schrijf een liefdesbrief voor een boom

The Earth is calling, and I respond with… Love Letters for a Tree

Waarom dit event?

Wist je dat de traditie van Valentijnsdag terug te leiden is naar een vruchtbaarheidsfeest van de Romeinen? Ze vierden het huwelijk tussen de beschermgodin van de Vrouw ‘Juno’ en de god van de Natuur ‘Pan’.

We hebben zoveel, zo niet alles, te danken aan de natuur! Ons bestaan zou niet mogelijk zijn zonder de planten en bomen. Ons initiatief ‘Love Letters for a Tree’ is bedacht om collectief onze dankbaarheid te uiten aan de natuur door middels van het kiezen van een boom die dat voor jou vertegenwoordigt.

Weet je dat de bomen, planten en de krachten van de natuur het waarderen om dankbaarheid en aandacht te krijgen? In tradities van vele natuurvolken is reciprociteit, ofwel wederkerigheid, een fundamenteel onderdeel van de samenwerking, ofwel co-creatie met de natuur.

Voordat delen van planten of bomen worden geoogst voor consumptie of als medicijnen zijn er speciale rituelen om stil te staan bij de giften van de natuur. Natuurgenezers weten dat de helende samenstelling van de plant of boom verandert, afhankelijk van dit ritueel voor het oogsten. Iets dat ook tegenwoordig door de wetenschap wordt begrepen en bevestigd.

Wanneer is het?

Op 14 februari nodigen we iedereen uit om vanuit je hart een creatie te maken voor een boom naar jouw keuze. Deze boom kan een vertegenwoordiger zijn van een natuurgebied waar jij graag bent, of een boom die om een andere reden belangrijk voor jou is.

De ‘Love Letter’, kan letterlijk een liefdesbrief zijn, een gedicht, een lied of een andere creatie wat bij jou past. We bieden de liefdebrieven voor de boom aan op 14 februari om 15u op verschillende plekken in Nederland, terwijl we ons met elkaar verbinden via zoom of FB.

Tijdens dit online event word je begeleid in een techniek om met een boom te communiceren. Een techniek die in de spirituele community van Damanhur wordt onderwezen. Een community die sinds ruim 45 jaar bestaat en waar mensen samen met elkaar verschillende technieken onderzoeken en ontwikkelen, onder andere om met de natuur te communiceren, maar ook bijvoorbeeld om astraal te reizen, om vorige levens te herinneren, om met je stem je lichaam in harmonie te brengen en nog veel meer.

Hoe werkt het?

Hoe kan je je voorbereiden voor dit event?

– Kies een boom en maak je liefdesbrief, dit kan ook een andere creatie dan een brief zijn.

– Maak iets waardoor je brief opvalt! Beschilder een steen met een hart erop, maak een bordje dat je bij de boom in de buurt plaatst, of een vlag die je in de boom hangt, of wat in je opkomt! We willen de liefdesbrief achter laten zodat anderen die later passeren geïnspireerd kunnen worden door jouw actie! (Denk eraan om niet de boom te beschadigen met spijkers of touwen die strak gaan zitten na een tijdje, punaises, etc.)

– Ga op het moment van de zoom naar de door jouw gekozen plek, zodat je daar het begeleide contact kan volgen

We hopen je binnenkort te ontmoeten!
With Love, With you,
Damanhur Nederland Team

Meld je aan voor dit event en ontvang de zoomlink

Wil je per mail de zoomlink ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor dit event:

  • Voer een nummer in van 10 tot 10.

Over The Earth is Calling

‘Love Letters for a Tree’ is een initiatief dat geïnspireerd is door het Damanhuriaanse project ‘The Earth is Calling’ dat van December 2020 tot Juni 2021 loopt en in vele landen in de wereld tot verschillende praktische acties leidt. Er zijn verschillende online events die vanuit Nederland worden georganiseerd, in samenwerking met de community in Italië.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Damanhur Nederland, wordt je van alle initiatieven op de hoogte gehouden. Je kunt ook op oromadamanhur kijken om meer over The Earth is Calling te weten te komen. Het initiatief ‘Love Letters for a Tree’ op Valentijnsdag wordt georganiseerd in samenwerking met Het Veerhuis, te Varik, waar ook al eerdere events van Damanhur zijn gehouden.

Het Veerhuis zet zich in voor diverse initiatieven om de natuur te beschermen. Bij het Veerhuis kun je ook een labyrint vinden, wat gecreëerd is in deze periode om je te helpen te verbinden met de krachten van de natuur. Als jouw organisatie zich verbonden voelt met de initiatieven van Earth is Calling, neem dan contact met ons op. Wellicht kunnen we een volgende keer samen iets organiseren!